در رژه ۲۹ فروردین، یکی از دستاوردهای جدید هواپایه صنعت دفاعی به نمایش درآمد که میتواند موجب افزایش دستان بلند جمهوری اسلامی ایران در نبردهای دریایی شود.
به گزارش گروه امنیتی دفاعی خبرگزاری فارس، استفاده از موشکهای کروز دریایی در جنگندهها و بالگردهای رزمی ازجمله تکنیکهایی است که برای مقابله با تهدیدات دریایی دشمن، همواره مد نظر فرماندهان و متخصصان صنعت دفاعی کشورمان بوده که برای نمونه، میتوان به پروژه «قائم» اشاره کرد که به تجهیز جنگندههای ارتش به موشکهای 120 کیلومتری هوا به سطح «نور» اختصاص داشت.
پروژه قائم؛ نصب موشکهای کروز «نور» بر روی جنگندهها
موشک نور یکی از مشهورترین و پرتیراژترین موشکهای کروز دریایی است که در بیشتر رزمایشهای دریایی ارتش و سپاه نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
این موشک می تواند به صورت زمین پایه، دریاپایه و هواپایه علیه اهداف شناوری، سکوهای نفتی و مواضع دریایی دشمن بکار گرفته شود.
* افزایش برد موشکهای کروز دریایی با ورود قادر 31 مردادماه سال 90 و همزمان با روز صنعت دفاعی بود که موشک 200 کیلومتری کروز «قادر» با حضور رییس جمهور رونمایی شد اما در همان ابتدای کار، رسانههای غربی با جوسازیهای خبری اعلام کردند تولید این موشک توسط ایران صحت نداشته و ایرانیها تنها یک نمونه از مدل خارجی آن را در اختیار دارند. اما مدتی نگذشت که وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بیش از 20 فروند از موشکهای جدید قادر را تحویل نیروهای دریایی سپاه و ارتش داد تا نشان دهد جمهوری اسلامی ایران نه تنها توان طراحی و ساخت این موشک را دارد، بلکه تولید انبوه آن نیز در کمترین مدت زمان پس از رونمایی، انجام گرفته است. موشک کروز قادر انتشار تصاویر شلیک موشک قادر از عمق سواحل کشور علیه اهداف سطحی و شناوری نیز نشاندهنده اطمینان به برد بالای این موشک و همچنین سامانههای هدف گیری آن بود. در مراسم تحویل سامانههای موشکی قادر به نیروهای مسلح، وزیر دفاع گفت که این موشک نیز همچون نمونه قبلی آن، قابلیت شلیک در سه وضعیت زمین پایه (ساحلی)، دریاپایه (شناوری) و هواپایه را دارد.
شلیک موشک کروز قادر از ساحل سامانه خلبان خودکار دیجیتال، سامانه ناوبری با دقت بالا، امکان برنامه ریزی موشک قبل از شلیک، امکان هدفگیری اهداف با سطح مقطع راداری پایین، رادار پیشرفته با قابلیت مقابله با جنگ الکترونیک، آماده سازی و واکنش سریع موشک برای حمله به هدف و توانایی ضربه زدن به اهداف ساحلی علاوه بر هدفهای شناوری ازجمله توانمندی هایی است که در موشک کروز قادر لحاظ شده است. حالا بعد از بکارگیری موشکهای قادر در رزمایشهای دریایی که توانمندی این موشک و شلیک آن از روی لانچرهای ساحلی و شناوری را نشان میداد، نمایش نمونه هواپایه موشک قادر در رژه 29 فروردینماه نشان میدهد پروژه نصب این موشک بر روی پرندههای رزمی نیروهای مسلح با موفقیت صورت گرفته و حالا باید شاهد تجهیز جنگنده ها و بالگردهای رزمی به موشکهای 200 کیلومتری دریایی باشیم؛ امکانی که موجب افزایش توان و قدرتمندی دستان بلند نیروهای مسلح در عرصه مقابله با تهدیدات دریایی خواهد شد.
نمایش نمونه هواپایه موشک قادر در رژه 29 فروردین یکی دیگر از ویژگیهای بکارگیری موشک قادر بر روی شناورها و یا جنگندهها و بالگردها این است که با توجه به برد زیاد این موشک، میتوان سامانههای پرتابگر آن را در محدودهای دورتر از شناورهای دشمن نگه داشت و از طرف دیگر موجب کاهش منطقه امن برای حرکت ناوهای متخاصم خواهد شد که این امر یعنی دورایستایی شناورهای دشمن، آسیب پذیری آنها را نیز بیشتر خواهد کرد. این پروژه در کنار سامانه موشکی هوا به هوای فکور (با قابلیت شلیک از جنگنده اف14)، دو مورد از دستاوردهای هواپایهای است که در رژه 29 فروردین برای اولین بار به نمایش درآمدند.
.: Weblog Themes By Pichak :.